درمان اختلال توجه در اصفهان

پدیده کم توجهی یا اختلال کمبود توجه ، توصیف وضعیت کودکانی است که عمدتا بدون دلیل خاصی بیتوجهی ، زود برانگیختگی و در بسیاری از مواقع نسبت به سن تقویمی و عقلیشان بیش فعالی از خود نشان میدهند. اگر چه اختلال کمبود توجه عمدتا با رفتار زیاده فعالی یا بیش فعالی همراه است، اما این نقیصه میتواند همراه با رفتار نابهنجار بیش فعالی و یا بدون آن ، مورد تشخیص واقع گردد.
فرآیند یادگیری بدون تمرکز حواس و توجه لازم ، نمیتواند انجام پذیرد. در برنامههای آموزشی جلب توجه کودکان و دانش آموزان ، قبل و حین آموزش از مهمترین وظایف روان شناسان است. بسیاری از دانش آموزان علیرغم این که از ظرفیت هوشی متوسط یا بالاتر برخوردارند، صرفا به لحاظ این که دامنه توجه آنها فوقالعاده اندک است، قادر نیستند به گونهای که انتظار میرود توفیقات چندانی در یادگیری مطالب و پیشرفت تحصیلی داشته باشند.

در واقع ، "اختلال در توجه" امروزه از شایعترین اختلالات رفتاری در بین دانش آموزان به ویژه در سنین پیش ار دبستان و دبستان محسوب میشود. همواره بسیاری از والدین و معلمان مدارس احساس نگرانی خود را از کم توجهی یا بیتوجهی بعضی از کودکان اعلام داشته، طالب مشاوره ، راهنمایی و کمک هستند.
سه علامت برای این اختلال وجود دارد:
1. کم توجهی (یا کم دقتی)
2. بیش فعالیتی (یا پرتحرکی)
3. رفتارهایی که انگیزه آی ندارند و بدون فکر قبلی انجام داده میشوند
علائم اختلال توجه
رفتار کودک معمولاً همراه با پرتحرکی، بیتوجهی و رفتارهای ناگهانی است. این رفتارها از قبیل انجام کارها به طور نیمه کاره، عدم تلاش ذهنی برای انجام تکالیف، فعالیت و تحرک بدنی بسیار بالا حتی زمانی که مشغول بازی نیستند، گم کردن پی در پی وسایل شخصی، نداشتن تمرکز و دقت بالا در انجام کارها میباشد. در دوران مدرسه ممکن است بروز اختلالات یادگیری خصوصاً اختلال در خواندن و نوشتن را داشته باشیم
علائم دیگرمربوط به اختلال توجه و تمرکز شامل موارد زیر هستند :
کودک از توجه به جزئیات ناتوان است.
در نگهداری توجه هنگام فعالیت و بازی مشکل دارد.
هنگام صحبت مستقیم با او به نظر می رسد که گوش نمی کند.
اغلب قادر به پیگیری دستورات و یا اتمام کارها نمی باشد.
معمولا از فعالیت هایی که نیاز به کوشش ذهنی دارند , اجتناب می کند (مانند پرهیز از انجام تکالیف مدرسه).
کودک فراموشکار است.
تشخیص علت کم توجهی در کودکان بهتر است در تیم توانبخشی و با حضور متخصصان و کارشناسان صورت گیرد. سپس هریک از روش های دارو درمانی، روان شناسی، بازی درمانی و گفتار درمانی وارد عمل خواهد شد.
از نظر بالینی بهترین حالت این است که در ابتدا بازی درمانی انجام گیرد تا پرتحرکی تا اندازه ای هدفمند گردد و کودک توانایی نشستن بهتری پیدا کند.چون تکنیکهای توجه و تمرکز اکثرا درحالت نشسته و پشت میز انجام می پذیرد .

کلینیک پایتخت پارسه در اصفهان از مراکز تخصصی کودکان با نیازهای خاص، پس ازفعال کردن این بخش تخصصی از سال 1388 در جهت بهبود اختلال توجه و مشکلات تمرکزی مشغول به خدمت رسانی می باشد.